A Hanwha Vision új, kétspektrumú AI kameracsaládot jelentet meg

A Hanwha Vision piacra dobott egy új, kétspektrumú mesterséges intelligencia kameracsaládot, amely egyszerre nyújt vizuális és hőképet egy területről.

A TNM-C4940TD, TNM-C4950TD és TNM-C4960TD két lencsével van felszerelve VGA hőkép és 4K vizuális kép létrehozásához.
A termikus lencse lehetővé teszi a gyanús tevékenység kerületi észlelését még gyenge fényviszonyok, rossz időjárási körülmények között is, vagy amikor vizuális akadályok, például lombozat takarja ki a területet. A látólencse azonosítási részleteket biztosít, ezáltal pontosítja, hogy a gyanús tevékenység például behatolás e. Ez lehetővé teszi a felismerést és a gyors azonosítást anélkül, hogy két különálló eszközt kellene beszerelni, így idő, felszerelés és folyamatos karbantartási költség takarítható meg –, ezzel is csökkentve a TCO-t.
A kamerák rendkívül pontos mélytanuláson alapuló objektumészlelést és osztályozást tartalmaznak. Az AI-alapú objektumészlelés csökkenti a téves riasztások előfordulását, megbízható eseményforrást biztosítva a kezelőknek, míg a pontos objektumosztályozás javítja a működési hatékonyságot azáltal, hogy optimalizálja a kriminalisztikai keresést. A kamerák képesek felismerni az emberi arcokat, valamint azonosítani keresett járműveket és rendszámtáblákat, miközben figyelmen kívül hagyják az irreleváns mozgásokat ( pl.szél mozgatta fák, árnyékok, kóbor tárgyak vagy a látómezőn belül mozgó állatok).
Az eszközök ugyanakkor a forgalom figyelésére is használhatók, figyelmeztetést adva, torlódások kialakulása esetén. Gyenge fényviszonyok mellett vagy rossz időjárási körülmények között a hőlencse segítségével távolról is nyomon követhetők a járművek, míg a 4K vizuális objektív kritikus információkat szolgáltat adott járműről (rendszám, jármű típus) A kezelők váltogathatnak a különböző termikus színpaletták között, hogy további részleteket tárjanak fel a helyszínen.
Hasonlóképpen, ipari környezetben a termikus lencse gyorsan érzékeli a hirtelen hőmérséklet-ugrást, amely a berendezés vagy a csövek meghibásodását jelezheti. Riasztások automatikusan elküldhetők a kezelőknek, pontosan jelezve adott probléma helyét, A kezelők ezután használhatják a 4K objektívet a további pontosításokat elősegítve.

Forrás: Hanwha Vision

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük