Bemutatkozik a Siemens új inert gázos oltórendszer porfóliója

A Siemens Smart Infrastructure területe új inert gázzal oltó portfólióval bővült a Sinorix NXN-el. Az emberi élet, az eszközök és az üzletmenet folytonosságának védelmére összpontosítva. Az új oltórendszer az egyszerűséget ötvözi a fejlett technológiával a nagyobb biztonság érdekében.

 Az új Sinorix NXN portfólióban argon, nitrogén és szén-dioxid oltógázok találhatóak. Ideálisak speciális alkalmazási területek védelméhez is, például vegyi anyagok tárolásánál (argon), kritikus elektromos infrastruktúra védelméhez (nitrogén) vagy felügyelet nélküli területekhez (szén-dioxid). Az új Sinorix NXN portfólió csak olyan oltóanyagokat és vegyületeket használ, amelyek természetes módon megtalálhatók a légkörben és nem károsítják a környezetet. Csökkentett ökológiai lábnyom a kompakt és sokoldalú termékkialakításának köszönhetően.

Környezetbarát és fenntartható megoldás

Az új Sinorix NXN oltóanyagok kémiailag inertek, és tűzzel érintkezve nem okoznak káros reakciókat vagy oltási melléktermékeket. Az aktivált oltóanyagok baleset esetén sem hagynak maguk után maradványokat, ezért oltási tevékenység után könnyen és gyorsan biztosítják az érintett épületekben, helységekben a munka folytatását. Az inert oltógázok rossz elektromos vezetőképességgel rendelkeznek, így alkalmazásuk ideális minden olyan esetben, ahol fontos a kritikus infrastruktúra védelme. Az argon, a nitrogén vagy a szén-dioxid kiváló tűzoltási tulajdonságokat rendelkezik A osztályú (szilárd anyagok), B (éghetőfolyadékok) és C (éghető gázok) osztályú tüzek esetében, míg az argon optimálisan alkalmas a D osztályú (fémtüzek), a nitrogén pedig az E osztályú (elektromos) tüzek ellen. Az új Sinorix NXN portfólió természetes oltóanyagai nulla ózonréteg-lebomlási potenciállal (ODP) rendelkeznek és ezekre nem vonatkoznak szabályozási korlátozások, vagy fokozatos megszüntetés.  Az oltóanyagok megfelelnek az EN szabványoknak és irányelveknek, és megfelelő tanúsításokkal rendelkeznek, beleértve a VdS-t és a CNPP-t.

Forrás: Siemens

Új tervezési koncepció

A Siemens új ADV technológiája (fejlett kettős működtetésű szelep) költségeket takarít meg és növeli a hatékonyságot az oltórendszer életciklusának minden szakaszában.  Az összes nyomástartományban (8-360 bar) csak egy típusú pneumatikus indítót használ, és az oltópalackok szelepe pedig ugyanolyan: elektromos vagy a pneumatikus működtetésű. Ez rugalmasabbá és hatékonyabbá teszi a tervezési folyamatot (például gyorsabban elvégezhetők az új konfigurációk, vagy az új oltógázok számítása). Az ADV technológia segítségével jelentősen gyorsabban lehet palackot cserélni, csökkenteni a telepítéshez szükséges időt (akár 25 százalékkal is) és optimalizálni egyúttal a karbantartási folyamatokat.

Széleskörű támogatás

A Siemens az itthoni képviselet (Siemens Zrt.) mellett Bécsben egy kompetencia központot és egy svájci tesztelő létesítményt működtet, ahol új és speciális oltási megoldásokat tesztelnek és fejlesztenek. Ezek a létesítmények támogató szakértelmet nyújtanak az új és nagy kihívást jelentő feladatokhoz. Ezenkívül a Siemens támogatást ad a legújabb digitális eszközökkel, beleértve a specifikációs szövegeket, a BIM adatokat, valamint az online termékválasztási, konfigurációs, rendelési és online számítási eszközöket.

Az új Sinorix NXN oltórendszereket a teljes tűzvédelmi megoldások egyszerű integrálására fejlesztették ki, ideértve a tűzjelzést és a kiürítést a biztonság növelése és a kockázatok csökkentése érdekében. Ez az integráció a létesítménykezelést is optimalizálja azáltal, hogy lehetővé teszi a felhő alapú, digitális szolgáltatásokat, amelyek jelentősen csökkentik az üzemeltetési és karbantartási költségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük