Fókuszban: az AJAX biztonságtechnika

Az AJAX – ahogy ismerjük –  egy intelligens, professzionális biztonsági rendszer, amely véd a betörés, tűz és vízbetörés ellen. Ha baj történik, a rendszer azonnal működésbe hozza a szirénákat, mobilalkalmazáson keresztül riasztja a felhasználókat, és segítséget kér a riasztószolgálatot végző cégtől. Frissítsük fel ismereteinket a portfólió képességeiről.

A termékcsalád több mint 50 vezeték nélküli és vezetékes eszközből áll, fehér és fekete színben, a tökéletes beltéri és kültéri biztonság érdekében. Tartalmaz különböző mozgás-, tűz- és árvízérzékelőket, vezérlőpaneleket (hubokat), szirénákat, billentyűzeteket, pánikgombokat, intelligens otthoni automatizáláshoz szükséges eszközöket stb.

Az AJAX működésben

All-in-One biztonsági rendszer. Az AJAX alkalmas sokoldalúan képes a  helyiségek, létesítmények  védelmére betörés, tűzjelzés, vízbetörés vonatkozásában legyen szó lakásról, házról, üzleti irodáról, üzletről vagy akár egész termelő üzemről. A mozgásérzékelők kisállatvédettek, 50 cm-nél és 20 kg-nál kisebb súlyú állatokra nem reagálnak. A rendszer fotóellenőrzést biztosít a riasztásokról – a MotionCam és a MotionCam Outdoor érzékelők fotókamerával szereltek, így a felhasználó és a biztonsági cég azonnal meggyőződhet arról, hogy a behatolás valós-e, vagy valaki csak elfelejtette hatástalanítani a rendszert.

A teljes HD felbontású videómegfigyeléshez lehetőség van harmadik féltől származó videokamerák integrálására az Ajax rendszerébe.

Vezeték nélkül Bár a Ajaxnak van egy Fibra nevű vezetékes készülékcsaládja, a portfólió a széles körben elterjedt vezeték nélküli Jeweller termékcsaláddal vált ismertté. A  vezeték nélküli eszközök az Ajax Systems által kifejlesztett Jeweller rádió protokollon keresztül kommunikálnak. Ez a protokoll biztosítja a kétirányú kommunikációt, akár 2000 m-es működési hatótávolsággal és nagy energiahatékonysággal. Az érzékelőkben lévő elemek élettartama akár 5-7 év is lehet.

A Jeweller által továbbított adatok titkosítva vannak, a hitelesítésnek köszönhetően az eszközök nem hamisíthatók. Zavarás vagy zavarási kísérlet esetén a rendszer szabad rádiófrekvenciára vált, valamint értesíti a felhasználókat és a biztonsági céget. Az Ajaxnak nak kevesebb mint 0,15 másodpercre van szüksége a riasztás leadásához.

Extra-megbízható. Az AJAX megfelel az európai EN 50131 biztonsági szabványnak, és Grade 2 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a rendszerek fejlesztett képességeikkel képesek ellenállni  az agresszívebb kibertámadásoknak is.  A központi egységek (Hubok) a saját fejlesztésű Malevich operációs rendszerrel működnek, amely nem omlik össze és a vírusok ellen is védelmet biztosít.

A rendszer működését nem befolyásolják  az áramszünetek – a hub rendelkezik egy tartalék akkumulátorral, amely 16 órás működésre is képes. Több kommunikációs csatorna is rendelkezésre áll: Ethernet, Wi-Fi és két 2G/3G/4G SIM-kártya foglalat (a csatornák a Hub típusától függően változnak). Ezek párhuzamosan működnek, és vészhelyzet esetén egymást is támogatják.

Gondtalan telepítés. A konfigurációs folyamat gyors és problémamentes – a tapasztalt szakemberek pillanatok alatt és minimális szerelés mellett telepítik a rendszert. Az eszközök a QR-kód beolvasásával csatlakoznak a hubhoz az AJAX alkalmazással. Ez a folyamat kevesebb mint egy percet vesz igénybe.  A rendszer a javítások után is telepíthető a belső tér megzavarása nélkül, mivel nem kell fúrni a falakat és vezetéket fektetni. Ez az Ajaxot a bérlők számára is hasznossá teszi, mivel a rendszer könnyedén áthelyezhető egy új helyszínre.

Könnyen használható. Az Ajax mobilalkalmazáson keresztül (iOS, Android) a világ bármely pontjáról teljes mértékben vezérelhető – az informatív értesítések segítségével a felhasználók mindig képbe lehetnek otthonuk, üzletük biztonsága vonatkozásában.  A beállítható geolokációs területek segítenek élesítve tartani a rendszert, ha a definiált területet elhagytuk, vagy szükség esetén hatástalanítani is tud, ha újra belépünk a területre.

Intelligens otthoni automatizálás. Az AJAX intelligens otthoni automatizáláshoz készült eszközei lehetővé teszik a helyszín áramellátásának, illetve bizonyos elektromos készülékek, vagy a világítás vezérlését a mobilalkalmazáson keresztül. Az automatizálási forgatókönyveknek köszönhetően lehetőség van arra, hogy az Ajaxot úgy konfiguráljuk, hogy automatikusan elzárja a vizet a vízbetörés megelőzése érdekében, tűzjelzéssel kikapcsolja az áramot, ütemezze a rendszer működését, vagy a házban lévő más készülékek munkáját stb.

Szakmai felügyelet. Az AJAX az összes népszerű központi felügyeleti állomáshoz csatlakozik a Contact ID / SIA szabványokon keresztül.

A vállalatról

Az AJAX Systems jelentős európai gyártója a professzionális, intelligens otthon funkciókkal rendelkező biztonsági rendszereknek. A vállalat székhelye az ukrajnai Kijevben található. Alekszandr Konotopszkij alapította 2011-ben. Ma az Ajax okosriasztó megbízhatóan véd több mint 1 500 000 embert 130 országban világszerte.

További információk a hazai disztribútor B4B.hu munkatársaitól: www.b4b.hu vagy az ajax@b4b.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük