A Hanwha új PVM monitor sorozattal jelentkezett

A Hanwha 2020 decemberében mutatta be új PVM monitorait. A PVM-et (Public View Monitor)  talán úgy fordíthatnánk magyarra, hogy „Nyilvános Megfigyelő Monitor”, hiszen ez az eszköz egy 2 megapixeles kamerával egybeépített  monitor, melyet kifejezetten kiskereskedelmi egységek számára terveztek és elsődleges célja a bolti tolvajok elrettentése. Ezt úgy kívánja elérni, hogy az üzlet frekventált részein (bejárat, bevásárló folyosók, önkiszolgáló fizetési pontok) elhelyezve nyilvánvalóvá teszi a látogatók számára, hogy az üzletben megfigyelő rendszer működik.

Ám nincs retail eszköz reklám nélkül, így a beépített SD/SDHC/SDXC tároló lehetőséget biztosít hirdetések eltárolására és  azok diavetítés jellegű megjelenítésére. Az élőképre alapértelmezetten egy villogó ‘Felvétel folyamatban’ üzenet kerül, melynek mérete, színe, elhelyezkedése testre szabható.

A Wisenet WAVE és SSM VMS-ek, illetve a Wisenet NVR-ek által támogatott ONVIF kompatibilis PVM programozható úgy, hogy a kamera képeit folyamatosan, vagy a beépített arc- vagy mozgásérzékelő videó elemzés által esemény vezérelten rögzítsék. A monitoron pedig arc észlelése esetén megjelenik az élőkép, hogy tudatosítsa a megfigyelés tényét, majd néhány másodperc múlva visszavált diavetítés nézetbe.

Lehetőség van címkézési (EAS) rendszerekbe való integrálásra, valamint futtathatók rajta a Hanwha mesterséges intelligencia fejlesztő partnerének, az AI Tech-nek olyan alkalmazásai, mint pl. maszk detektálás, foglaltság jelző, arc detektálás, stb. A beépített kamera 150dB-es WDR-el rendelkezik, így bátran használható az üzletekben gyakran előforduló erősen kontrasztos részeken (pl. bejáratok) is.

Az eszközök 12V DC tápellátást igényelnek, de ha ez problémás, egy kiegészítő eszközzel (Wisenet SMT-1030PV) a PoE tápellátás is megoldható, a monitorok standard VESA konzolokkal szerelhetők fel.

Elérhető modellek:

  • SMT-1030PV: 10” 1024 x 600 monitor LED háttérvilágítással.
  • SMT-2730PV: 27” Full HD monitor LED háttérvilágítással, HDMI-vel
  • SMT-3230PV: 32” Full HD monitor LED háttérvilágítással, HDMI-vel

További információk a forgalmazó Aspectis Kft.-nél érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük