Felhő, ahol minden eszköz AZONNAL elérhető a szakember számára – CloudManager

A felhő, ahol egyszerűen programozhatóak eszközeink. Ma már nem csak az informatikai rendszereknél, hanem a kommunikátoroknál és távvezérléseknél is egyik leglényegesebb tulajdonság a távolról történő elérhetőség.

Hogy mit is takar a felhő? Ez mindenkinél mást jelent, jelentheti ez a távoli vezérlést, ezen felül akár a felhasználók kezelését vagy akadnak olyan felületek is, ahol a távprogramozás lényeges.  Amikor a CloudManagert megálmodtuk, egy olyan felhőt képzeltünk el, ahol ezeken felül statisztikák, eseménynapló, modul állapot lekérdezés, hiba értesítések, vagy akár egy virtuális távfelügyelet is helyet kap. Egy olyan felület, amely lehetőséget biztosít számunkra, s minden fontos információnak, hogy egy helyen lássuk és ha szeretnénk akár egy helyen módosíthassuk, igény szerint állíthassuk azokat. 

A ClouManager felülethez pillanatnyilag három módon tudunk csatlakozni:

ProCon GSM Cloud
– WiFi/Bluetooth Controller
– WiFi/Bluetooth Programozó

ProCon GSM Cloud a benne lévő SIM kártyának köszönhetően tud adatkapcsolaton keresztül felhőhöz kapcsolódni, míg a WiFi/Bluetooth Controller és Programozó a WiFi hálózaton keresztül éri el a felületet.
A WiFi/Bluetooth Programozó az EasyCon GSM, a ProCon GSM és 4G, a ProLine GSM és az InterCom GSM számára biztosítja a vezeték nélküli kapcsolódást.
WiFi/Bluetooth Programozónak köszönhetően a ProReaden keresztül a Bluetooth-os elérés is biztosított, ahol programozás is lehetséges.

Távoli programozás

A modulok beállításait könnyen kiolvashatjuk, módosíthatjuk és utána visszatölthetjük a felhő felületen keresztül. A megújult felhő felépítése, átláthatósága, megjelenése szakember számára megnyerőbb, jobban kezelhetőbb lett a ProRead által megszokottól.
Egy oldalon egyszerre láthatja a beállítási lehetőségeket, következetesen összeállítva a már jól megszokott módon. Értesítendő telefonszámok, bemenetek, kimenetek, stb. egyedi beállításai. Az oldal alján mentheti beállításait, amivel továbbítjuk új paramétereinket a GSM modulnak. Mentés végeztével a beállított parancsokkal GSM modulunk azonnal használható.

Eseménynapló lekérdezése

Eseménynapló kiolvasása is elérhető a felhőből, így könnyen lekérdezhetjük a modullal kapcsolatos eseményeket, bemeneti változásokat, kimenetek vezérlését, stb.
Időt takaríthatunk meg újabb beállításunkkal, ha nem szeretnénk a teljes (max. 16 000 darabos)  eseménynaplót kiolvasni, akkor meg is állíthatjuk a kiolvasást, illetve újra is indíthatjuk, ha mégis szükség lenne több információra. A kiolvasott információkat egyetlen kattintással csv fájlba exportálhatjuk, azaz menthetjük. Ha igény van naplózásra, mentésre, hogy ki mikor nyitotta a kaput, vagy hányszor használták a modult a hónapban, akkor többet nem szükséges a modulhoz csatlakozni számítógéppel, távolról is megtehető ezt, amennyiben WiFi/Bluetooth Programozóval használjuk a GSM modult és csatlakoztatjuk a WiFi hálózathoz.
A fiókjába való belépés után válasszuk ki az adott GSM modult és a sor végén található ikonnal megkezdhető a kiolvasás.

Vezérlő telefonszámok kezelése

Vezérlő telefonszámokat az adott felületen kiolvashatjuk, módosíthatjuk vagy akár időzített jogosultságot is beállíthatunk. A felhőnek köszönhetően megadhatjuk az adott telefonszám dátum szerinti jogosultságát, mely napokon vezérelhető a kimenetet valamint megadhatjuk órában, hogy mettől – meddig legyen hozzáférése az adott telefonszámnak. Mindezt a rendszer automatikusan lekezeli, minden éjszaka lefrissíti az eszközt. A következő napon beállítás szerint használható a GSM modul. 

Az eszköz cseréje funkció  

A felhőben helyszín szerint tartjuk nyilván eszközeinket, így egy csoportban láthatjuk és kezelhetjük az egy helyszínhez tartozó ki- és bemeneteket. 
Akár bővíteni szeretnénk több kimenettel a vezérelhető eszközök számát, akár külső behatás miatti rongálódás okán van szükségünk cserére, a felhőben pillanatok alatt kicserélhetjük. Ha egy eszközt ki szeretnénk cserélni, akkor könnyen megtehetjük egy ugyanolyan típusura vagy akár egy másikra cserélni az „Eszköz csere” funkcióval. A kicserélni kívánt eszközt kiválasztva, majd az új modul gyári számát megadva a rendszer automatikusan elvégzi a vezérlés módosítását. Ez azért fontos, mert a végfelhasználó mobil eszközein található ikonok nem fognak megváltozni, gyakorlatilag ugyanúgy tudja tovább használni a távvezérlést, mint korábban.

Több kimenet vezérlés

Az ExpRelay és az ExpRelay3 bővítő panelnak köszönhetően több kimentet is tudunk távolról vezérelni. Az új mobil applikációval lehetőségünk van több kimenettel rendelkező modulok vezérlésére. Bejelentkezés után a jogosultságnak megfelelően jelennek meg a helyszínek kimenetei, ahol az adott kimenet kiválasztása után már könnyen létrehozható a vezérlő ikon.

Kimenetek összerendelése

A rendszer lehetőséget ad helyszín kimenetek és modul kimenetek összerendelésére valamint azok utólagos módosítására is. Ez akkor előnyös, ha a beépített modul tartalék kimenettel rendelkezik, vagy ha kimenettel bővíthető. Ezekben az esetekben nem kell modult cserélni, csak az adott vezérlést kell a másik kimenettel összerendelni. 

További előnyök

Ezidáig ha telepítés során segítségre volt szükség technikai munkatársunktól, akkor kértük, hogy a beállításokat mentsék le és küldjék el nekünk az eseménynaplóval együtt. Mostantól, ha a termék fent van a felhőben, akkor elég megnéznünk együtt a beállításokat és azonnal tudunk segíteni.
Nem csak egyszerűbb a használat, de még jobb támogatást tudunk nyújtani.

A hang és fényjelzéstől, a GSM modulokig – Egy kis távfelügyeleti kommunikáció történet

Kezdetben vagyonvédelmi riasztó berendezéseknél szerettünk volna hang és látható fényjelzést biztosítani környezetünk, szomszédaink figyelmének felhívására ha esemény történt, aztán amikor láttuk az általános érdektelenséget jött a beépített vagy beépíthető kommunikátor, mellyel már felhívott a rendszer, értesített az eseményről, de persze ez sem állította meg a betörőt.  Mára a távfelügyeleti rendszerek csodákra képesek, hiszen többre van szükség, mint egy egyszerű eseményjelzésre, napjainkban már részletesen naplózva ismerjük az eseményeket, tudjuk mikor szükséges küldeni járőrt és mikor történik téves riasztás, de azt is, ha épp csak valamelyik eszköz rakoncátlankodik. Ma ezeket az információkat a kommunikátorok, GSM modulok és az azokban beépített GPRS, LAN, Wifi,4G protokollok, fejlesztések szolgáltatják. Jött az ötlet! Ha ez ilyen módon tud működni, miért ne tudjuk vezérelni (nyugtázni, élesíteni, particionálni távolról) is eszközeinket, berendezéseinket?

A GSM modulok ma már nem csak távfelügyeleti jelzéseket kommunikálnak, ezekkel a modulokkal  már bármilyen kontaktus vezérelt eszközt irányíthatunk és élvezhetjük előnyeit a kapu -sorompó technikától a behatolás és liftvezérlésen keresztül az árnyékolásvezérlésig stb. A „FELHŐ” erre ad teljes megoldást. Itt nem veszünk el a rengeteg programozói apróbetűben, minden eszköz elérhető a nap 24 órájában, akármilyen GSM vagy WIFI/BT modullal vezérelt kontaktusu eszköz, minden beállítás, szolgáltatás azonnali eléréssel

Schmidt András Ügyvezető ASC Global Kft          

ASC Global logo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük