HID Global: divatos a mobil hozzáférés vezérlés

A HID Global tanulmánya szerint a mobil eszközöket egyre inkább használják a fizikai hozzáférés-ellenőrzésben. Az Asis International társasággal együttműködve a vállalat közzétette a szakterület állapotáról, trendjeiről szóló jelentést.

A  tendencia egyértelmű: egyre több vállalat használ mobil eszközöket, például okostelefonokat, vagy tervezi őket beléptetés-ellenőrzésre használni. A megkérdezettek 57 százaléka számára a mobil hozzáférés és a mobilalkalmazások jelentik a hozzáférés-ellenőrzés legfőbb trendjeit.

25 százalék megerősíti, hogy a mobil megoldásokat már teljesen vagy részben megvalósították, vagy éppen bevezetik. További 6 százalék mobil hozzáférést tervez használni  már a következő évtől.

A mobil hozzáférési megoldások iránti kereslet elsősorban azért növekszik, mert felhasználói kényelmet, biztonságot és rugalmasságot kínál.

Az integrált okostelefon-alapú megoldással az egyes felhasználóknak már nem kell különféle kulcsokat, személyi igazolványokat, tokeneket vagy jelszavakat használni. A biztonság növelhető az erős hitelesítési módszerek hatékony és következetes alkalmazásával az egész infrastruktúrában. A rugalmasság pedig azt jelenti, hogy a megoldás nemcsak a beléptetés ellenőrzésére használható, hanem a PC-rendszerek és alkalmazások elérésére is.

Forrás: IT – Daily

Fő vállalati szempontok, célok

 A hozzáférés ellenőrzés területén a technológiával kapcsolatos kihívások dominálnak. 45 százalék számára a a más vállalati rendszerekkel történő jobb integráció lehetősége a fő szempont. Ennek fő oka: a beléptető rendszerek adatai más rendszerek adataival is kombinálhatók a folyamatok optimalizálása és a biztonsági kockázatok csökkentése érdekében.

Az integráció mellett 39 százalék az „új technológiai lehetőségek használatát” is fontos célnak gondolja. Ez magában foglalja a biztonságos hitelesítő adatok és olvasóeszközök használatát is, amelyek biometrikus adatokat vagy továbbfejlesztett titkosítást kínálnak.

Megemlítenek más új alkalmazásokat is, például a valós idejű helymeghatározó szolgáltatásokat. Nem elhanyagolható, hogy 38 százalék számára az egyik legfontosabb kihívás  „a biztonsági rések által okozott növekvő fenyegetés ellen védekezés”.

Sok az elavult beléptető rendszer

A vizsgálat azt is feltárta, hogy az alkalmazott beléptető rendszerek gyakran még mindig elavultak. Sok vállalat három vagy több éve használja rendszereit: a megkérdezettek több mint 60 százaléka a vezérlőket és az olvasóeszközöket, csaknem 60 százalék a hitelesítő elemeket, például a belépőkártyákat, és körülbelül 50 százalék a beléptető szoftvereket. Az elavult infrastruktúra és a növekvő biztonsági kockázatok ellenére a megkérdezettek csak jó fele tervezi frissíteni beléptető rendszerének elemeit a következő néhány évben.

„Sok vállalat továbbra sem látja szükségét az általa használt hozzáférés-vezérlési megoldás megváltoztatásának, a  „Soha ne cserélj le futó rendszert!” téves hiedelem szerint. A növekvő biztonsági kockázatoknak azonban szemléletváltozáshoz kell vezetniük ”- hangsúlyozza Markus Baba, a HID Global DACH területi értékesítési vezetője.

A modern fizikai beléptetőrendszerre való áttérés számos előnyt kínál. Csökkenti a biztonsági kockázatot a sebezhetőségek kiküszöbölésével, több alkalmazást támogat és előkészíti a felhasználóbarát mobil hozzáférési megoldások bevezetését. A vállalatok nem csak szellemi tulajdonuk védelmét, hanem működési folyamataikat is javítják a különböző rendszerek lehetséges korszerűsítése révén. A multifunkcionális beléptető megoldás biztonságos nyomtatáshoz, e-mailek digitális aláírásához, időrögzítéshez vagy készpénz nélküli fizetési tranzakciókhoz is használható. „

Forrás: https://www.git-sicherheit.de/produkte/security/hid-global-mobile-access-liegt-im-trend

Forrás: security

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük