A video alapú személyszámlálás hozadékai

A kiskereskedelmi területen egyre fontosabb annak megértése, hogy hány ember tartózkodik egy adott területen, hogyan mozog, hol gyülekezik, és melyek a csúcskihasználtság időszakai. A témában az Axis cikkét olvashatjuk.

Ezek az információk nagyban segíthetik az üzletmenet (forgalom) megfelelő tervezését, az azonnali cselekvési döntéseket, így a szolgáltatás, a működési hatékonyság és a jövedelmezőség javítását.

Forrás: Terabee

Valós idejű, pontos információk

Az emberek viselkedésével kapcsolatos időszerű információkhoz való hozzáférés számos iparágban versenyelőnyt jelent. Az Axis videóalapú személyszámláló megoldásai lehetővé teszik az adatok rögzítését és elemzését, valamint a működési hatékonyság javításának módjait. Megbízható, költséghatékony módszer az emberek számlálására és a helyiségeken belüli mozgás megértésére. A forgalmi adatokhoz való közvetlen hozzáférés, valós idejű és pontos ismereteket biztosít a gyors döntéshozatalhoz. Amikor az Axis személyszámláló megoldásait integráljuk az AXIS Store Reporter megoldáshoz, azonnali hozzáférést kaphatunk a statisztikákhoz és a grafikus ábrázolásokhoz

A döntéshozatal elősegítése

Az forgalomszámlálás módszerével nyomon követhetjük, hogy hányan lépnek be és mennek ki adott telephelyre  (telephelyről) és mikor.  Elemezhetjük a trendeket és azonosíthatjuk a csúcskihasználtság időszakát, majd ennek megfelelően határozhatjuk meg a személyzeti szükségletet,  feladataikat és a nyitvatartási időt. Az információkat akár a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tehetjük webhelyünkön. Azonnali lépéseket is tehetünk a riasztásokra reagálva, amelyek a belépő vagy kilépő személyek számának küszöbértékei alapján indulnak. Akár értékelni szeretnénk az üzletmenet helyzetét, módosítani szeretnénk a nyitvatartási időt, vagy csökkenteni a költségeket az erőforrás -elosztás optimalizálásával, az emberek számlálása gyakorlati segítséget nyújt a döntéseinkhez.

Foglaltság becslés

Ha tudjuk, hány ember van jelen a telephelyen, üzletben, vagy egy adott területen, adott időpontban, elemezhetjük a kihasználtság adatait és megalapozott kiigazításokat hajthatunk végre. Az információk segítségével elemezhetjük az emberek mozgását egy területen belül, javíthatjuk a helykihasználást, hatékonyan oszthatjuk el az erőforrásokat, és hozhatunk  intézkedéseket, ha a kihasználtság meghaladja a beállított küszöbértéket. De Beállíthatunk  olyan értékeket is, amelyek eredményeként pl. például  hangszórón keresztüli automatizált hangüzenetek indíthatunk, vagy figyelmeztetéseket küldhetünk a biztonsági személyzetnek.  

Az intézkedések összessége pedig optimalizálhatja a költségeket és plusz még: amikor megoldásunkat egy épületfelügyeleti rendszerbe integráljuk, a HVAC rendszer használatát is optimalizálhatjuk és ezáltal az energiafogyasztást is csökkenthetjük.

A témához szorosan kapcsolódó „AXIS Telítettségi jelző látogatószám ellenőrzéshez” – című korábbi cikkünket https://detektorsecurity.hu/2021/05/21/axis-telitettsegi-jelzo-a-latogatoszam-ellenorzesehez/ itt ajánljuk szíves figyelmükbe.(Detektor Security 2021. 2. szám, www.detektorsecurity.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük