Gázérzékelés felsőfokon

A Polon-Alfa Magyarország Kft 2018-tól forgalmazza az SDG-6000 gázérzékelő rendszert, amely az elmúlt évek tapasztalatai alapján számos fejlesztésen ment keresztül, mind szoftveres mind hardveres vonatkozásban. Így büszkén jelenthetjük be, hogy 2021. áprilisától, a gázérzékelő rendszerünk megújul és az SDG-6000 család új központokkal és eszközökkel bővül.

Alkalmazási területek

Az SDG-6000 rendszer célja, az éghető gázok szivárgásának és a szén-monoxid veszélyes koncentrációjának a jelzése. A leggyakrabban mélygarázsokban, gázfogadó helyiségekben vagy ipari környezetben használják. A 2020-as évben cégünk összesen 59 db központot és 746 db érzékelőt értékesített.

A rendszer új zászlóshajói

A 2021. áprilisától érkező újítások között szerepel, a már 99 érzékelő kezelésére is alkalmas CDG-6000-99 központ, melyet nagy alapterületű objektumok védelmére javaslunk. A korábbi  portfóliónkon szereplő központ természetesen továbbra is elérhető marad, CDG-6000-16 néven.

A másik újdonságunk, az mCDG-6000 mini központ bevezetése, amely elérhető lesz 2, 4 és 8 érzékelős változatban. Ez a fejlesztés remekül lesz használható kis terület, vagy csak néhány helyiség védelmére.

Az újonnan érkező központokhoz, természetesen egy letisztult, egyszerűen kezelhető, magyar nyelvű szoftver is érkezik, amely segítségével a telepítő partnerek a központ beállításait az adott projekt igényeihez tudják igazítani.

Forrás: Polon Alfa

Milyen láthatatlan veszélyek ellen nyújt védelmet

A gázérzékelő rendszer család rendelkezik címezhető külső megtáplálást igénylő (négyvezetékes) PSG-6000, valamint huroktáplált (kétvezetékes) PSG-6100 érzékelőkkel. Ezek az érzékelők képesek a CO (szénmonoxid), CNG (földgáz) és LPG (autógáz) észlelésére a megfelelő szenzorokkal. A címezhető érzékelőkön kívül, elérhetőek az autonóm eszközök is, az ASG-6000 sorozat, amely tagjai szintén a korábban felsorolt gázok észlelésére alkalmasak.

A veszély megfelelő jelzése

Mint életvédelmi rendszer, két fontos követelménynek kell megfelelnie. Ezek a veszélyes gáz koncentráció mihamarabbi érzékelése, valamint ennek jelzése a bent tartózkodók számára. Az új központok mellett, új jelző táblák is kerültek a palettára, a TO-6000-es sorozatú hang és fényjelző táblák, amelyek egyértelmű utasításokat adnak a veszélyeztetett térben tartózkodók számára.

A számos új funkció mellett természetesen a korábban már bevált lehetőségek sem vesznek el, így itt emeljük ki a Polon 6000-es tűzjelző központhoz való illeszthetőséget. Amely segítségével az SDG-6000 rendszer elemeit a tűzjelző központ is felügyelni tudja és a kezelő személyzet számára azonnal láható lesz a gázérzékelő rendszer állapotában történő változás.

Forrás: Polon Alfa

További információ: www.polon-alfa.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük