Grenton – Az élhetőbb otthon technológiája

A Grenton Okosotthon rendszer által új igényeket elégíthetünk ki a legmagasabb minőségben. A megoldás a hétköznapi élet számtalan szegmensében előforduló berendezéseket egy rendszerben képes kezelni.

A lakóingatlanok kialakításának jellege a világ minden táján más és más. A felhasználói szokások és sajátos elrendezési igények mellett itt a szerkezeti, gépészeti és a kényelmi infrastruktúra elrendezéséről is beszélünk. Ezért fontos szempont az okosotthon rendszerek tervezése során, hogy kifejezetten európai gyártót válasszunk. A helyi szokások és életvitel ismerete nagyban hozzásegít, hogy maximális felhasználói élmény és az egyszerű kivitelezhetőség egy rendszerben találkozzon. Ezen két tényező kombinációja tesz alkalmassá egy okosotthon rendszert arra, hogy mindennemű lakó-, irodai és vállalati környezetben kényelmesebbé tegye a felhasználók mindennapjait, jelentős időt, esetenként jelentős költséget megtakarítva ezzel.

A Grenton a hétköznapi élet számtalan szegmensében előforduló berendezéseket egy rendszerben képes kezelni.

Finomhangolt megoldások
Az összetett folyamatok vezérlésének megvalósítása sokszor nehéz feladat. A Grenton átgondolt, átlátható programozó környezete megkönnyíti ezt az időigényes folyamatot. Az egér néhány mozdulatával állíthatóak be olyan összetett folyamatvezérlések, melyek más rendszerek esetében komoly fejtörést okozhatnak. A tipikus beállítási sémák, sablonok alkalmazása szintén nagy segítség. Ezenfelül, a Grenton struktúrájának kialakítása során szem előtt tartották az egyszerű testreszabhatóságot, mely mind a kivitelező, mind a felhasználó számára komoly könnyebbséget jelent.

A fali kapcsolók új generációja

A minimalista stílusú, érintésvezérelt smart panel 64 különböző funkció kontrollálására programozható. A középen található kijelzőn megjeleníthető az aktuális funkciók csoportja, mely csoportok között gesztusvezérléssel történik a váltás. A panel kezelése során megkülönböztethető rövid és hosszú érintés, hosszan nyomva tartás és a dupla érintés. A panel kijelzőjén megjelenő ikonokat és feliratokat személyre szabhatjuk, választhatunk az előre definiált készletből, vagy létrehozhatunk saját szerkesztésű képeket is. Az érintőgombokat funkciójuk szerint összevonhatjuk, ezáltal funkciócsoportok szerint is kezelhetjük a rendszert.

Az áttekinthető és rugalmasan alakítható felületű Grenton mobil alkalmazás kezelése gyerekjáték, ami persze egy ilyen rendszer esetében alapkövetelmény is. Beállíthatóak a vezérelni kívánt helyszínre vonatkozó tetszőleges paraméterek. Kiválaszthatjuk, hogy mely eszközöket szeretnénk irányítani, és ennek megfelelően helyezhetőek el az ikonok és gombok.
Példa: az épület üzemeltetése szempontjából a legfontosabb a fűtési rendszer feletti kontroll lehet, míg a pihenés és a kikapcsolódás ideje alatt a multimédia és a fények kezelése kaphat hangsúlyosabb szerepet.   

A rendszer központja a hibrid feldolgozóegység

Egyetlen eszközben összpontosul a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció. A Z-Wave protokollon keresztül, vezeték nélkül kommunikáló moduloknak nagy hasznát vehetjük olyan esetekben, ahol már nincs lehetőség vezetékes hálózat kiépítésére.  A központi rendszerbe integrálhatjuk a már kiépített, önállóan is működőképes berendezéseinket, úgymint a kapunyitó motorokat, az öntözőberendezést vagy akár a lakásriasztót. 

A rendszerben elhelyezkedő különféle ki- és bementi modulok digitális és analóg adatok feldolgozására is képesek. Ezek közül is kiemelkedik az extrém nagy, 16 Amper csatornánkénti terhelhetőséggel rendelkező, DIN sínre szerelhető relé modul, mellyel akár 230V-os dugaljakat is távvezérelhetünk.

A felhasználók és kivitelezők számára a rendszer által biztosított lehetőségekről további információk a www.grenton.hu oldalon találhatók. Kereskedelmi információkért látogasson el a Power biztonságtechnika oldalára: www.powerbizt.hu



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük