Jövőbe mutató megoldások a GeoVision Hungáriánál

Sok száz kamerát kezelő szoftverről, Radaros sebességmérő kameráról és a COVID19 miatt komoly kereslet mellett értékesített testhőmérsékletmérő  terminálról  szól a cég év végi híranyaga..

Új korszak a GeoVision rögzítő szoftverében: GV Recording Server v2

A GeoVision nagy rendszerekhez fejlesztett szoftveréhez kiadott frissítésével az eddigi legsokoldalúbb verziót dobta piacra Rengeteg újdonságot tartalmaz a szoftver, ezeket nehéz is lenne mind kiemelni.

A teljesség igénye nélkül, néhány fontosabb újítás:

  • az eddigi 128 kamera helyett már 256 kamerát rögzíthetünk egy szerveren és már 600 csatornányi videó képfolyamot oszthatunk meg a kliensek felé
  • támogatja a legújabb ONVIF Smart Streaming funkciót
  • AES titkosítás, SNMP protokoll és sávszélesség monitorozás
  • kiegészítették a szoftvert egy Recording Server Management funkcióval, aminek segítségével több Recording Server-t összekapcsolva is kezelhetünk, így felügyelve akár 1.000 kameraképet is egy felületen.

Érdemes figyelembe venni a telepítés vagy frissítés előtt, hogy nem csak a funkciók bővültek, hanem ezzel együtt megnövekedett a hardveres igény is. Figyeljünk oda, ha méretezni kell egy szerver konfigurációt ekkora kameraszámhoz, ugyanis CPU teljesítményből és memória kapacitásból nem érdemes spórolni. A részletekben a GeoVision terméktámogató kollégái segíteni fognak. Továbbá aki az új verziót választja, ne feledkezzen meg a hozzá kapcsolódó kliensek frissítéséről sem, hogy a legjobb felhasználói élményt hozhassa ki kamerarendszeréből.

LPR kamera + RADAR szenzor + IOT környezet = ?

A Milesight rendszámfelismerő kameránk 2021-ben már sebességmérő radarral is elérhető lesz. A címben olvasható egyenlet megoldása hamarosan megválaszolásra kerül, már nem kell sokat várnunk, hogy kiderüljön mi is lapul a kérdőjel mögött. Az új RADAR szenzorral ellátott Milesight kamerával, már nem lesz probléma ha a felhasználó sebesség mérésre is szeretné használni rendszámfelismerő rendszerét.. A felhasználási lehetőségeket tekintve például szűrni tudjuk majd azokat a rendszámokat, melyek bizonyos sebesség felett érkeztek a kamera elé, így bővítve meglévő térfigyelő rendszerek funkcionalitását. De hasznos lehet ez olyan ipartelepeken is, ahol a belső parkolókban, szervizutcákban is kontrollálni szeretnénk a sebességet. A Milesight IoT fejlesztésével és perifériáival ez a termék lehet a 2021-es év egyik slágere.

Homlok, csukló, fül, infrás, lézeres vagy esetleg hőkamerás? Melyiket válasszam?

Kétségkívül az idei ősz berobbanó slágertermékei voltak (jelenleg is azok) a testhőmérséklet mérő kamerák és terminálok. Már a nyár végi Hungaroring futamon is kint voltak kollégáink/partnereink és a kezdeti szárnypróbálgatások mellett tesztelték a legelső eszközöket. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, azaz számos tapasztalattal és firmware frissítéssel lettünk mi is gazdagabbak ahhoz, hogy így év vége felé a Vevői visszajelzésekre és forgalmi számokra alapozva kijelenthessük, hogy a piacon kapható megoldások közül a csuklóhőmérős megoldás a leghatékonyabbak között van. Miért is mondjuk ezt? Egyrészt az ára miatt, mivel az 1-2 millió forintos technikákra kevesen ruháznak be egy ilyen bizonytalan időszakban, amikor nem tudni meddig, de valamit mégis tenni kell a bejáratok ellenőrzésénél, hogy kiszűrjük a potenciálisan beteg személyeket. A csuklóhőmérős terminál ezzel szemben 300-400.000 Ft körüli listaárával olyan professzionális megoldást kínál, ami az érintésnélküli testhőmérés mellett a maszkviselés ellenőrzést is elvégzi mintegy 2-3 mp alatt. Azon túl, hogy beépített kamerával és érintőképernyős kijelzővel is rendelkezik, létezik olyan verziója és beállítása, mely megfelel a hazai pénzintézetek szigorú GDPR előírásainak. A használatát tekintve pedig az ellenőrzés és figyelmeztetés mellett beléptető rendszerekkel is integrálhatjuk (kontaktus vagy Wiegand alapon), így tényleg sokoldalú megoldást kínál reális áron. És ne felejtsük el a kommunikációs lehetőségeit, hogy a helyi riasztás mellett e-mail küldés, illetve adatbázisokkal való kapcsolódás is beállítható. Nyár óta kollégáink és Partnereink segítségével számos helyen egyedi illesztések adaptálásával, speciális funkciók beállításával tudtunk hatékony védelmet biztosítani beléptetéseknél. Referenciákról, speciális funkciókról és megoldásokról érdeklődjön bátran, ahol további részleteket is elárulunk Önnek.

Forrás: GeoVision Hungária Kft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük