Securiton – SecuriDrone drónérzékelő rendszerek

„Drónok támadása a fő terrorveszély” Gérald Darmanin francia belügyminiszter szerint

Fenti kijelentés azért szokatlan a francia belügyminisztertől aki ezt az AFP hírügynökségnek nyilatkozta Dohába való utazása alkalmával, ahol Franciaországot képviselte a 2022-es foci világbajnokság Katar–Ecuador nyitómérkőzésén. Véleménye szerint a drónok támadása lehet a fő terrorfenyegetés a VB-n is. Egy robbanóanyaggal megrakott drónnal történő terrorista támadás, amely tömegre vagy valamelyik csapatra irányul nehezen lenne elhárítható, megelőzhető.

A problémát a svájci Swiss Securitas Group már évekkel ezelőtt felismerte, ezért egy átfogó biztonsági megoldást dolgozott ki a drónok jelentette veszély elhárítására. A megvalósult megoldásért az idén, a cégcsoporthoz tartozó német Securiton GmbH elnyerte a „Trophées de la Sécurité” díjat Franciaországban a SecuriDrone átfogó drónbiztonsági koncepcióval. A 2007 óta megrendezésre kerülő Security Trophy szakmai rendezvény a franciaországi biztonsági piac elengedhetetlen eseménye, amelyen évente több mint 800 szakember találkozik, hogy kiválasszák és megünnepeljék a legjobb innovációkat. A Securiton technológiai márkája, az IPS Intelligent Video Software nemzetközi partnermenedzsmentjének pályázat-előkészítő támogatása tette lehetővé ezt a győzelmet a „Sécurité des sites” („körzetvédelem” vagy kerítésvédelem) kategóriában.

Az IPS három évvel a videoanalitikai megoldásaival történt franciaországi piacra lépését követően a drónbiztonsági termékterülete iránt is igen nagyfokú érdeklődést tapasztalt a különböző integrátorok és egyesületek részéről. Így nem meglepő, hogy a Securiton ezért az innovatív SecuriDrone átfogó drónbiztonsági koncepcióért kapta a díjat. Ez a teljeskörű – az észleléstől a védelemig terjedő csomag – annak a drónbiztonsági koncepciónak a része, amely biztosítja a felügyelt terület feletti légtér és a talajszint ellenőrzését, megfigyelését.

És a siker nem jár egyedül: a GIT Security Awardon is díjat nyert a SecuriDrone, a párizsi Trophées de la Sécurité-n elért sikere után. A Wiley Verlag GIT Security Award 2023 díjat Németországban, az esseni Security szakkiállításon adták át. A díjra javasoltakat szakmai zsűri választotta ki és terjesztette fel szavazásra az értékeléseket követően. A díjat végül az olvasóközönség szavazatával ítélték oda a kategória győztesének.

Forrás: Securiton

A többszörösen díjnyertes drónfelderítő megoldás főbb jellemzői:

  • a SecuriDrone Companion bőrönd formájában könnyen hordozható kézipoggyászként
    akár autóban, akár helikopteren és néhány másodperc alatt használatra kész állapotba hozható
  • akár 2000 méteres sugarú körben is felismer minden típusú drónt és megbízhatóan azonnal jelzi a helyzetüket – még a felszállásuk előtt!
  • a rendszer képes a „rosszindulatú” drónok érzékelésére, majd semlegesíti a fenyegetést azáltal, hogy teljes mértékben átveszi az irányítást az illetéktelenül használt drón felett és biztonságosan leszállítja egy előre meghatározott területre
  • a drón típusa és helyzete mellett a pilóta tartózkodási helyét is valós időben továbbítja a rendszer, így az előre meghatározott és kiválasztott személyek is azonnal és automatikusan riaszthatók
  • a rendszer nem csak szupergyors és bárhol használatra kész, valamint rugalmasan szállítható, hanem iOS és Android alkalmazáson keresztül is elérhető
  • a későbbi büntetőeljáráshoz nagyon hasznos információ még a drónok repülési adatainak rögzítési funkciója.

Alkalmazási területek

  • személyi védelem
  • rendezvények védelme
  • energiaszolgáltatók védelme
  • ipari védelem
  • kutatóhelyek védelme
  • repülőterek védelme
  • határok és katonai objektumok védelme

A Securiton cég SecuriDrone drónészlelési megoldásait már világszerte használják, amellyel átfogó megoldást kínálnak a távirányítású és az önállóan repülő drónok észlelésére, osztályozására, lokalizálására, ellenőrzésére és hatástalanítására. A SecuriDrone Companion egy igazán egyedülálló mobil drónészlelési megoldás egy bőröndben, és vélhetően a legkisebb ilyen jellegű berendezés a maga nemében a világon. A Securiton biztonsági rendszereinek köszönhetően éjjel-nappal megbízhatóan figyelhető a légtér is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük