Teledyne FLIR: új hosszúhullámú infravörös hőkamera modul

A Teledyne FLIR, a Teledyne Technologies részlege piacra dobta az új Boson+ LWIR modulját. 20 millikelvin (mK) vagy kisebb hőérzékenységével ez a modul a jelenleg elérhető legérzékenyebb hosszúhullámú infravörös kamera a piacon. Ezenkívül a modul ugyanazt a csúcs SwaP-tényezőt (méret, súly, teljesítmény) éri el, mint a már bevált és széles körben használt Boson hőkamera modul.

Forrás: FLIR

Az azonos mechanikai, elektromos és optikai interfészekkel a Boson+ frissített képfeldolgozó szoftverrel rendelkezik, amely nagyobb mélységélességet és jobb kontrasztot kínál. A fejlesztés kiválóan használható katonai és kereskedelmi célokra egyaránt.

“A továbbfejlesztett hőérzékenység és az AGC automatikus erősítésszabályozás részletesebb képet tesz lehetővé. A kompakt csomagolásba helyezett továbbfejlesztett LWIR hőteljesítmény ideális drónokhoz, biztonsági alkalmazásokhoz, kézi számítógépekhez, hordható eszközökhöz és hőkamerákhoz” – nyilatkozta Dan Walker, a Teledyne FLIR OEM-komponensek termékmenedzsmentért felelős alelnöke.

Az Egyesült Államokban gyártott Boson+ középpontjában egy új fejlesztésű detektor áll, amelynek felbontása 640 x 512 pixel, pixelosztása 12 mikron, zajkiegyenlítő hőmérséklet-különbsége (NEDT) pedig legfeljebb 20 mK. Ez lényegesen nagyobb észlelési, felismerési és azonosítási (DRI) teljesítményt tesz lehetővé. A felhasználó szempontjából javítja az objektumok nyomon követésének, észlelésének és azonosításának sikerességét.

Forrás. FLIR

Az összes Boson modul közös interfésze és szükség esetén a Teledyne FLIR szervizcsapathoz való gyors hozzáférés megteremti a feltételeket a Boson+ sikeres integrálásához a megfelelő környezeti technológiába, és lerövidíti a piacra kerülés idejét is.

A modult kifejezetten az integrátorok számára fejlesztették ki. Különféle objektívopciókkal kapható és átfogó termékdokumentációval rendelkezik. A modul „kettős felhasználású” termék, és az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának 6A003.b.4.a EAR besorolása alá tartozik.

Az új LWIR modul világszerte elérhető a Teledyne FLIR-nél és a hivatalos márkakereskedőkön keresztül.

Forrás: Teledyne Flir, Git Sicherheit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük