ROGER RACS5 beléptetőrendszer – Komplex funkciók, magas fokú biztonság

Az 1991-es alapítású Roger cég napjainkban Lengyelország egyik vezető gyártója a beléptetéstechnikai piacon. Termékeik mára több mint 40 országban vannak jelen.

A RACS5 magában foglalja mind a hardver, mind a szoftver elemeket és a fizikai beléptetés vezérlés, épületautomatizálás de a riasztórendszer funkciókat is. Könnyen méretezhető, a legkisebb, egyajtós kialakítástól a legnagyobbig, akár irodaházak, szállodák vagy stadionok kiszolgálására is megfelelő.

Forrás. Roger

A rendszer többszintű biztonságot kínál annak megakadályozására, hogy a felhasználók a lefedett területen megkerüljék a mozgási szabályokat.

  • Duplikálás ellen védett azonosítók használata
  • A rendszerben használt minden típusú kommunikáció titkosítása
  • Ellenőrzött hozzáférés a kezelőszoftverhez

A RACS5 rendszer at MCT sorozatú olvasók nagy választékát kínálja, melyek támogatják a MIFARE proximity kártyákat, beleértve a DESFire és Plus kártyákat, melyek a legmagasabb szintű titkosítási biztonságot nyújtják.

Lehetőség van a felhasználók mobil eszközeik segítéségével történő azonosítására is. Ebben az esetben a mobil és a terminál közötti kommunikáció is titkosított, így annak elvesztése vagy eltulajdonítása nem jelent veszélyt a biztonság megőrzésére.

Egy másik opció a biztonság növelésére, a kétfaktoros hitelesítés használata, melyhez egynél több azonosítási forma szükséges. Ez lehet “Kártya + PIN” vagy “Kártya + Ujjnyomat” is, de akár “Kártya + PIN + Ujjnyomat” is.

A MIFARE kártyák használata többfaktoros hitelesítéssel kombinálva magas biztonsági szintet eredményez, melyet “Hozzáférés távoli hitelesítéssel” vagy “Kétfelhasználós belépés” funkciókkal még tovább lehet erősíteni. Előbbi a hozzáférés engedélyezését a kezelő elfogadásától teszi függővé (aki akár CCTV kamerákat is használhat a vizuális megerősítéshez). Utóbbi esetében pedig a hozzáférés csak két jogosult felhasználó azonosítása után adható meg.

Forrás. Roger

A rendszer felügyeleti szoftvere (VISO) és a vezérlők közötti kommunikáció LAN hálózaton történik, és AES128 CBC módszerrel van titkosítva. A vezérlő és az olvasók és/vagy modulok közötti belső kommunikáció RS485 buszon, hálózaton, vagy vezeték nélkül folyik. Ez minden esetben titkosított.

A VISO-hoz való hozzáférést jelszóval kell hitelesíteni. A rendszert számos, különböző jogosultsági szinttel lehet használni, a kezelői műveletek pedig, egy dedikált eseménynaplóban kerülnek rögzítésre.

Összefoglalva:

  • Titkosított funkciók: számítógépes hálózati kommunikáció, RS485 busz kommunikáció, vezeték nélküli kommunikáció, adatbázis, NFC kommunikáció, Bluetooth kommunikáció, firmware a vezérlőkhöz
  • Titkosított kártyák támogatása (MIFARE)
  • Biometrikus azonosítás
  • Többlépcsős hitelesítés
  • Távoli hozzáférés engedélyezés
  • Két felhasználós belépés
  • Felhasználóval és jelszóval védett rendszerkezelő szoftver
  • Konfigurálható hozzáférési szintek
  • Eseménynapló

További információk a forgalmazó MASCO Kft -nél.  www.masco.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük