Cerberus FC360 tűzjelző család a kis- és közepes épületek védelméhez

A Siemens Smart Infrasturture területe által korábban bemutatott Cerberus FIT portfólióját bővítette az új 2 hurkos tűzjelző központtal.  Az új és költséghatékony megoldással a kis- és közepes méretű épületek tűzvédelmi feladataira kínálunk termékeket.

Az intuitív kezelőfelület, valamint az automatikus konfigurációs eszköz lehetővé teszi a telepítők és az üzembe helyezők számára a rendszer gyors, egyszerű és megbízható telepítését, üzembe helyezését és későbbi karbantartását.

Forrás: Cerberus

Az újra gondolt riasztási funkcióval lehetőség nyílik a felügyelő személyzet (pl. őrszolgálat) riasztás előtti tájékoztatására és ezáltal az esetleges tűzeset korai felderítése. A korai és megbízható észlelés lehetősége megfelel a legmagasabb biztonsági előírásoknak is. A tiszta hangüzeneteknek köszönhetően a gyors evakuálás is biztosított.

Az új portfólióban megtalálhatók az előre konfigurált EN54 alapján tanúsított Cerberus FIT eszközök is, beleértve a riasztás jelző eszközöket is. Az új tűzjelző központ lehetővé teszi egy második hurok használatát is, így a központ már 252 címzett perifériát támogat. A Siemens Smart Infrastructure által forgalmazott mindegyik tűzjelző rendszeréhez hasonlóan, a Cerberus FIT rendszer perifériái is beépített izolátorral rendelkeznek, ezzel is növelve a rendszer megbízhatóságát. Egy esetleges hurokszakadás esetén egyetlen eszköz sem esik ki, mivel a rendszer a kétoldali hurokellenőrzés során folyamatosan teszteli az eszközöket.

A huroktáplált eszközök miatt egyszerűbb a kábelezés és a kivitelezés is.

Az FC360 tűzjelző központ beépített webszerverrel rendelkezik, ami nagyban meggyorsítja a telepített rendszer helyszíni programozását és üzembe helyezését. A központhoz használható egy offline Desktop Editor szerkesztő program is, ennek segítségével a konfiguráció megtekinthető, valamint a felhasználói szövegek és a vezérlési mátrix is módosíthatóak. A program segítségével virtuális környezetben lehet ellenőrizni a központ beállításait akár tanulási célból is, így könnyedén elsajátítható a központ programozása és csökkenthető az oktatásra fordított erőforrás is.

Forrás: Cerberus

Siemens FC360 tűzjelző központ kezelő egysége a felhasználóbarát felületnek köszönhetően egyszerű és áttekinthető kezelhetőséget biztosít. A folyadékkristályos kijelző, a LED-es állapot kijelzők és az egyértelműen beazonosítható állapotjelző ikonok is a könnyebb kezelhetőséget segítik, különösen egy vészhelyzeti szituációban.

Mint a legtöbb 1, illetve 2-hurkos központ, a Cerberus FIT központok is kifejezetten kisebb és közepes méretű épületek védelmére alkalmas, mint például kisebb hotelek, nővérszállók, óvodák/bölcsődék vagy akár kisebb posta – illetve bankfiókok.

A Siemens FC360 központ megfelel a legújabb vonatkozó szabványoknak úgy, mint az EN54-2, EN54-4 illetve EN54-13, valamint rendelkezik “Loss Prevention Certification Board” (LPCB) minősítéssel és gyártói teljesítmény nyilatkozattal is.

Idézve a vásárlói véleményekből:

„Az üzembe helyezést a nagyon egyszerűen használható rendszer tette egyszerűvé. Ez részben annak is köszönhető, hogy a szoftver benne van a panelben”. (Solar Integrated Solutions)

„A karbantartási ellenőrzések  problémamentesek. Soha semmi gondunk nem volt azóta, hogy két éve telepítettük a rendszert. Egyetlen téves riasztást sem jelentett az ügyfelünk.” (E.T.B. Ronday B.V.)

A központtal kapcsolatos további hasznos anyagok – többek között az ingyenes programozó szoftver – elérhetők az alábbi oldalon:

www.siemens.com/cerberus-fit

Seres Zoltán  

Siemens Zrt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük