Securiton – IPS: a videoanalitika következő generációja

Idén a Securiton technológiai márkája, az IPS Intelligent Software nyerte el a „Benchmark Innovation Award 2021” díjat az IPS Dome Tracker videoanalitikai moduljával. A Dome Tracker az IPS VideoManager 3D-vel kombinálva felismeri és automatikusan követi az előre definiált formákat a különböző térfigyelő kamerák között. Ez lehetővé teszi a biztonsági személyzet számára, hogy az aktuális eseményekre koncentráljon és nem kell aggódnia egyéb rendszeradminisztrációs feladatok miatt.

Az IPS Intelligent Video Software vezető szerepet tölt be a magas szintű intelligens videóelemzés tervezésében és megvalósításában. Felismerve az élő incidensek kezelésének fontosságát, a vállalat létrehozta az IPS Dome Tracker analitikát, amely lehetővé teszi a kezelő számára egyszerű műveletek, vagy automatizált, előre definiált jelzések használatát.

Forrás: Securiton

Az IPS Dome Tracker rendkívül rugalmas, és számos működési felhasználást tesz lehetővé a felhasználó mindenkori igényeitől függően. A fejlett gépi tanuláson alapuló elemző modul a PTZ kamerák valós idejű vezérlését kínálja, automatikusan észleli és követi a mozgó objektumokat a védett területen belül. A 3D georeferálási adatok segítségével támogatja az intuitív PTZ vezérlést, amelyet egérkattintással aktiválhatunk a kamera képen, vagy a helyszíni alaprajzon. Lehetővé teszi a riasztási objektumok automatikus követését a különböző térfigyelő kamerák között. Ez drasztikusan leegyszerűsíti a PTZ kamerák működését, még összetett, nagy számú megfigyelési területtel rendelkező helyszíneken is. A legfrissebb verziójú szoftverben az IPS továbbfejlesztette az IPS Dome Trackert a neurális hálózatok integrálásával, így az analitikai modul még megbízhatóbb lett. Az emberekként azonosított formákat leköveti, más tárgyakat, például a szélben mozgó fákat figyelmen kívül hagyja.

Az IPS NextGen VideoAnalytics – ami az idén megnyerte a „GIT SECURITY AWARD 2022” díjat a „video security systems” kategóriában – több intelligens videóelemzést egyesít, melyhez korábban több különálló analitikai modulra volt szükség. Az áttekinthető kezelőfelületet a legújabb technológiai fejlesztések figyelembevételével hozták létre, amely a Google Material Design grafikai szabványán alapul. A felhasználóbarát működésnek köszönhetően a felhasználó  szabadon választhat több alkalmazási mód közül.

Forrás: Securiton

Főbb jellemzők:

  • riasztási szabályok automatikus generálása a zónák és tárgyak rugalmas grafikus konfigurációjával
  • egy konfigurációban több független szabály is lehetséges
  • több szabály kapcsolható riasztási behatolás, vagy zónaátlépés esetén
  • valós idejű riasztás a meghatározott szabályok alapján
  • keresés a tárolt metaadatok segítségével
  • a fejlett AI-technológiák támogatják a zavaró tárgyak és személyek észlelését
  • mozgás- és tevékenység érzékelés
  • manipuláció észlelése (vakítás, lefedés, elforgatás)
  • az objektumok méretének és perspektívájának figyelembevétele
  • két egymásra épülő változatban érhető el: Standard, Professional

Előnyök:

  • intuitív grafikus konfiguráció, gyors felvételkeresés
  • egy konfigurációban több szabály is lehetséges, ezek egymással is összekapcsolhatók
  • zökkenőmentes integráció az IPS VideoManager-ben
  • kisebb sávszélesség és tárolási követelmények
  • költséghatékony, az egy modulba integrált analitikák révén

Összefoglaló

A Securiton IPS videoanalitikai szoftver messze túlmutat a megszokott video alapú megfigyelésen, valódi hozzáadott értéket kínál a felhasználó számára: leegyszerűsíti a kezelő feladatát kritikus események esetén, növeli a biztonságot és intuitív élményt kínál.

Itt hívjuk fel tisztelt olvasóink figyelmét, hogy lapunk idei második száma az IPS videomegfigyelő rendszerek alkalmazását kritikus infrastruktúrák védelme témakörében mutatta be. A cikket itt https://detektorsecurity.hu/2021/09/14/securiton-ips-videomegfigyelo-rendszerek-kritikus-infrastrukturak-vedelmere/  www.detektorsecurity.hu olvashatják . A szerk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük