Dinamikusan bővül a hőkamerák világpiaca

A termikus képalkotási piac az előrejelzések szerint a 2021 -es 3,6 milliárd dollárról 2026 -ra 4,7 milliárd dollárra nő, ami az előrejelzési időszakban 5,5% -os CAGR -értéknövekedést jelent. Élen az Egyesült Államok.

 A bővülés kulcstényezői közé tartozik a repülés- és védelmi szektorban növekvő kormányzati kiadások, a hőképalkotás fokozottabb alkalmazása az autóiparban, a vállalatok, kormányok és tőketársaságok növekvő K + F -beruházásai az innovatív hőképalkotási megoldások kifejlesztése érdekében.

Forrás: Flir systems

A Marketsandmarkets e témában készített legújabb jelentése megállapítja, hogy a hőkamerák területe a kamerapiac legdinamikusabban bővülő szegmensét teszi majd ki a 2021 és 2026 közötti ötéves előrejelzési időszakban.

Az okok között  több tényezőt is jeleznek: egyebek mellett így például a rövid idő alatt előállított, kiváló minőségű elektronikus képet,  a különböző típusok (kézi, rögzített és önálló) technikák széles választékát.

Biztonság és megfigyelés, a fő terület

Az alkalmazások alapján a jelentés a piacot biztonsági és felügyeleti, felügyeleti és ellenőrzési, valamint észlelési és mérési profilokra osztja. Az előrejelzési periódusban a biztonsági és felügyeleti szegmens birtokolja a legnagyobb részesedést a hőképalkotási piacon. A gyors urbanizáció növeli ezen megoldások iránti igényt, egyúttal a konfliktusok és a terror tevékenységek fokozódása is a jól felszerelt hőkamerás rendszerek bővülő szükséglete irányába hat. Itt kiemelt szempontként jelentkezik az országhatárok illegális behatolás elleni felügyelete.

Észak -Amerika vezet

Az összes régió közül Észak -Amerika adta a legnagyobb részt a termikus képalkotási piacon és a kutatás arra számít, hogy ez a tendencia folytatódik az előrejelzési időszakban is. A régióban található néhány nagy termikus képalkotó komponens, (kamerák, kiegészítő technikák és modulok)  gyártója. Ebben a térségben az Egyesült Államok teljesít kiemelkedően, az észak -amerikai teljes termikus képalkotási piaci részesedés ~ 89% -ával. A piac növekedése ebben a régióban a számos gyártó és forgalmazó jelenlétének, a hőképalkotó komponensek alacsony költségének és a repülőgép- és védelmi szektor növekvő állami kiadásainak tulajdonítható.

A piacon aktív és az elemzők által a jelentésben megnevezett legfontosabb vállalatok közül néhány: Flir Systems (ma Teledyne Flir), Fluke Corporation, Leonardo, L3harris Technololgies, United Technologies, Axis Communications, BAE Systems, Opgal, Testo, Xenics és Thermoteknix Systems.

Forrás. securityworldmarket.com

Kép forrása: Flir Systems

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük