Új üzleti lehetőségek a hálózati audioval – Megnövelt biztonság

Az Axis tapasztalata, hogy a hálózati audio hozzáadása a felügyeleti rendszerekhez előnyökkel jár úgy a partnerek, mint a végfelhasználók számára. A partnereknek lehetőséget nyújt az üzlet bővítésére a meglévő és új ügyfelek körében. A végfelhasználók számára az audio tovább fejlesztheti a videomegfigyelő rendszereket, hogy hatékonyan legyenek képesek elrettenteni a bűnözőket.

A felügyeleti rendszerek új szintre emelése – hang hozzáadásával

 A videomegfigyelés hosszú fejlődési utat járt be. A nagy áttörés a 2000-es évek közepétől számítható a hálózati kamerák mainstream alkalmazásával, ami megváltoztatta a szektor lehetőségeit, piaci potenciálját.  A kamera fejlesztések és az IP-alapú hálózathoz való csatlakoztatás képességei a hagyományos analóg kamerákon felüli funkciókat és képességeket eredményeztek és példátlan rugalmasságot és skálázhatóságot jelentettek a videomegfigyelés területén.

A hálózati audio hasonló előrelépést jelent a technológiai képességek terén, kiemelkedő üzleti lehetőségek mellett. A videokamerák továbbfejlesztéseként előnyöket nyújt a biztonságban és azon túl is. A végfelhasználók tapasztalják, hogy milyen értéket adnak a megfigyelőrendszerükhöz a hangok, már a veszélyes események megelőzésében is.  Ennek eredményeként az audio iránti kereslet gyorsan növekszik, és egyre a jelentősebb helyet foglal el a felügyeleti szolgáltatók kínálatában, tanácsaiban is.

Forrás: axis comunications

Megfelelő reagálás hangüzenetekkel – valós időben.

A hangüzenetek – legyenek azok élőben, vagy előzetesen rögzítve megfigyelés alatt, vagy rögzítve akár felügyelet nélkül – segíthetnek a végfelhasználóknak megállítani a nem kívánt tevékenységet, mielőtt súlyos károk keletkeznének, és hatékony eszköz a bűnözők elrettentésére. A hálózati hangszórók képesek kommunikálni az IP felügyeleti rendszer többi részével, összehangolt választ generálva. Ha riasztást váltanak ki egy videokamerán keresztül, például mozgásérzékelés révén, akkor az operátoroknak lehetősége van a felvételek áttekintésére és az előre meghatározott cselekvési terv elindítására. Ez magában foglalhatja az élő eseményhez konkrét hangüzenet küldését, vagy az előre rögzített üzenetek lejátszását a riasztás aktiválása után.

A tapasztalatok szerint az üzemeltetőtől érkező élő üzenetek gyakran erőteljesebben hatnak a behatolókra. Egy üzenet, például: „Ott Ön, a szürke pulcsiban és kék cipőben!  Nem jogosult ezen a területen tartózkodni. Az őrök úton vannak!” – általában azonnal célt ér..

A technológia, amely a legtöbb vállalkozás igényeihez igazítható

A gazdasági tevékenység méretétől függetlenül a behatolók által okozott károknak jelentős negatív hatása lehet. A nem tervezett leállások, az ellopott áruk vagy a megrongálódott eszközök,  bevételkiesésekhez is vezethetnek.  Ez még inkább releváns lehet azoknál a vállalkozásoknál, amelyeknél a termelékenység nagyban az eszköz és géppark állomány mindenkori állapotától függ, így pl. az építőiparban és a mezőgazdaságban.

A hálózati kamerákat és a hálózati hangot egy biztonsági rendszerben ötvöző megoldás a biztonság védelem magas szintjét képviselheti és számos vállalkozást megvéd a káros események következményeitől a vállalkozás méretétől függetlenül. Az audio megoldás a mindenkori igényekhez igazítható, az eszközök és az alkalmazás szempontjából egyaránt.

Minden szempontból egyszerű – a telepítéstől az üzemeltetésig

A nyílt technológián alapuló rendszerek használata megkönnyíti az audio hangszórók integrálását még akkor is, ha egy külső szállító biztosította a végfelhasználó VMS – ét (videokezelő szoftver) és IP-kameráit. Ez a nyitottság rugalmasságot is biztosít, ha a végfelhasználó igényei megváltoznak: több kamera vagy hangszóró egyszerűen hozzáadható, vagy eltávolítható a rendszerből, és a videoanalitika is módosítható.

Forrás: axis comunications

Ezenkívül a hálózati audio számos olyan készségre támaszkodik, amely a partnereknél már jelen van a hálózati videóban szerzett tapasztalatuknak köszönhetően. A technológiák hasonlósága azt jelenti, hogy a partnerek már rendelkeznek azokkal az ismeretekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy könnyen hozzá lehessen adni a hangot a videorendszerekhez. A hálózati audiorendszer a már meglévő infrastruktúrához csatlakozik, így nincs szükség további kábelezésre. A PoE (Power over Ethernet) használatával csak egyetlen szabványos hálózati kábelre szükséges a csatlakozáshoz, az áramellátáshoz és a kommunikációhoz, ami szintén megkönnyíti a telepítést és a kezelést.

Rugalmas és felhasználóbarát

A meglévő rendszerekbe történő egyszerű integrálás mellett, a hálózati audió előnyeit élvezi az IP-alapú rendszerek felhasználóbarát jellege. Lehetővé teszi például a megfigyelt terület zónákra bontását a hangszórókban, audiokezelő szoftverén keresztül. Ezek a meghatározott zónák egyedileg állíthatók be a kamerákkal és hangszórókkal, a végfelhasználó igényeitől függően.

Ezenkívül a rendszer állapota távolról is nyomon követhető, hogy az üzemeltetők biztosak lehessenek  a folyamatos, zökkenőmentes működésben. Az Axis a legújabb funkciókhoz és szolgáltatásokhoz  rendszeres szoftverfrissítéseket is biztosít.

Valódi win-win eset

A végfelhasználók és a partnerek legjobb forgatókönyve az, amikor egy technológia valóban növeli egy meglévő megoldás képességeit és értékét és lehetőséget kínál a partner és a végfelhasználó közötti kereskedelmi kapcsolat bővítésére és elmélyítésére. A piac kezdi érzékelni a hálózati audio értékét a teljes felügyeleti rendszer részeként.

Forrás: axis communications

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük