Az IP Cam Technologies újdonságai – MEGÉRKEZETT AZ INTELLIO VIDEO SYSTEM 5

2021. májusától elérhető a magyar CCTV fejlesztő és gyártó videómenedzsment szoftverének új generációja, az Intellio IVS5. A főverzió  a kibővített műszaki tartalom mellett igen kedvező ár érték arányú megoldást kínál a professzionális videórendszerben gondolkodó vállalati ügyfeleknek.

MAGÁVAL RAGADÓ ALAPFUNKCIÓK

Az IVS5 bevezetése egy valódi generációváltás az Intellio videómenedzsment szoftverének életében. A 64 bites architektúrára történő átállással az IVS5 gyorsabb működése még hatékonyabb és stabilabb rendszerek kiépítését teszi lehetővé, célravezető választ adva a XXI. századi nagyvállalati igényekre. Az Intellio fejlesztői által alkalmazott új i-GPU technológia még több nagyfelbontású videostream megjelenítését teszi lehetővé egy időben, míg az effektív kliens erőforrás kihasználásnak köszönhetően, az IVS5-el a meglévő gépparkból is lényegesen nagyobb teljesítmény hozható ki, újabb hardver beruházás nélkül is hatékonyabbá téve az őrszolgálat munkáját.

Mindez szemkímélő, felhasználóbarát kezelőfelülettel párosul, amelyen gyerekjáték a kamerák állapotának figyelemmel kísérése az újonnan illesztett „kamera státuszmonitor” segítségével. Mindez akár nagyfelbontású, 4K kijelzőkön is elérhető, tökéletes minőségben.

Forrás: Intellio

A fenti tulajdonságai mellett az IVS5 az Onvif Profile S és T tanúsítvány birtokában tökéletes megoldás a meglévő rendszerek felokosítására, hiszen nagy hatékonysággal kezeli a legtöbb Onvif képes kamerát, gyártótól függetlenül.

EGYEDI LEHETŐSÉGEK AZ OPCIONÁLIS AI ÉS KÉPTOVÁBBÍTÓ MODULOKKAL

A cégcsoporton belüli szinergiák kihasználásával több izgalmas funkció is elérhető az IVS5-ben, ami a piacon elérhető VMS szoftverek élvonalába emeli a magyar megoldást.

Elsőként meg kell említenünk a továbbfejlesztett GPU előszűréssel támogatott rendszámfelismerést. Az új technológia lehetővé teszi rendszám adatok pontos feldolgozását a videófolyamból akár milliszekundumok alatt. Az i-GPU technológia az Adaptive Recognition világ élvonalába tartozó Carmen szoftverével prémium szintű megoldást nyújt az automatikus rendszámfelismerést kereső ügyfeleknek.

Forrás: Intellio

Sokan találkoztunk olyan ügyféligénnyel, hogy a rendszám önmagában már nem elegendő. Legyen szó látogatói adatok elemzéséről egy parkolórendszerben, bűnmegelőzésről egy telephelyen, vagy a járműforgalom monitorozásáról a térfigyelő rendszerben. A pontos és hiteles jármű adatok új távlatokat nyitnak az üzleti logikák és funkcionalitás továbbfejlesztésében. Az IVS5 opcionálisan elérhető i-MMR (make and model recognition) modulja választ ad a fenti kihívásokra. Az AI alapú kiegészítő szoftver algoritmusa kiemelkedően magas pontosággal szolgáltat gyártmány, típus és szín adatokat a kameraképen látható járművekről. Ezzel lehetővé teszi a járműforgalom mélyrehatóbb elemzését.

Az új funkciókat biztosító AI alapú modulok mellett az IVS5-ben elérhető egy opció, melyet arra fejlesztettek ki, hogy pénzt és sávszélességet takarítson meg az ügyfeleknek. Ez a funkció nem más, mint az RTSP Gateway. Segítségével külön RTSP szerver beépítése nélkül továbbítható a kamerák képe más rendszerek felé. Mindezt úgy, hogy nem kell a videó streamet még egyszer közvetlenül a kamerától lekérdezni ezzel terhelve a kamera-szerver kapcsolatot. Az RTSP Gateway segítségével a videófolyam átadása közvetlenül a szerverről megoldható.

AZ INTELLIO VIDEO SYSTEM 5 EGY VALÓBAN VERSENYKÉPES AJÁNLAT

Az Intellio Video System új főverziójának piacra kerülése az alap funkcionalitás és az elérhető opciók számának bővülése mellett, a kamera licencelési politika átalakítása miatt is fontos mérföldkő az Intellio életében.

Partnereink visszajelzésére alapozva az IVS5 bevezetésével az Intellio kamerák illesztése minden megvásárolt IVS5 szoftverhez automatikussá válik, azaz nem kell külön kamera licenc díjat fizetni az Intellio kamerák után. Az újonnan telepítésre kerülő rendszerek mellett mindez érvényes a frissítésre kerülő régebbi IVS verziókra is. Így a már most is Intellio-t használó ügyfelek sokkal költséghatékonyabban bővíthetik meglévő rendszerüket Intellio kamerákkal az IVS5-re frissítést követően.

Forrás: Intellio

ÁTGONDOLT RENDSZEREK ÉS MEGOLDÁSOK – MINDENRE FELKÉSZÜLTÜNK

2020-ban a COVID-19 terjedésével előtérbe kerülő távmunka és a mindennapi életvitellel kapcsolatos korlátozások az irodák megüresedését, a hivatalok és üzletek biztonsági szabályozását eredményezték – melyek hatására a biztonságtechnikai eszközök iránti érdeklődés – és ezen belül is a video menedzsment szoftverek jelentősége és szükségessége – egyre emelkedő tendenciát mutat. 

Tapasztalataink alapján, ügyfeleink számára nagyon fontos a megbízható, stabil működés, mely az Intellio szoftverének egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. Ezt bizonyítja és erősíti a 64bit-es környezetre való továbblépés is, valamint a rendszer felügyeletébe épített státusz monitor – amely már az IVS4 során megnyerte az IT szakembereket. Segítségével nem csak folyamatos képet nyernek a rendszer állapotáról, hanem hatékony megfigyelést, visszakeresést és üzemeltetést is garantál.

A kamerarendszereken túlmenően komplex biztonságtechnikai megoldásokért kiált a vírus elleni küzdelemben született újabb és újabb kormány szabályzásoknak való megfelelés biztosítása is, melyekre az IP Cam Technologies kész csomag ajánlatokkal készült a különböző intézmények/irodaházak illetve üzletek és áruházak számára. A látogatók maszkviselés és testhőmérséklet érték kontrollja mellett, újabb kihívást jelent, a 10 fő/négyzetméter egyidejű tartózkodás előírt ellenőrzése,  legyen szó egy, vagy akár több bejárattal rendelkező helyiségről.  Minden forgatókönyvre megoldást jelent a cég által kínált belépésszámláló- és ellenőrző rendszer.

A folyamatosan bővülő biztonságtechnikai piac szereplőjeként, továbbra is igyekszünk helytállni és megfelelni, mint megoldást kínáló disztribúció, várjuk tehát az érdeklőket, további feladatokat, hogy partnereinkkel együtt készülhessünk fel az előttünk álló újabb technológiai kihívásokra.

Forrás: IP Cam Technologies Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük