A videomegfigyelés idei hangsúlyai a Hanwha Techwin prognózisai alapján

A Hanwha Techwin eddigi tradícióinak megfelelően idén év végén is jelzi a jövő év várható videomegfigyelési trendjeit az AI, a nyílt platformok, a felhőalkalmazások, a kiberbiztonság és az adatvédelem hangsúlyaival.

Forrás: Hanwha Techwin

AI éles megoldások növekedése korlátlan Apps-potenciállal

Az éles eszközök legfontosabb előnye, hogy képesek speciális szoftveralkalmazások futtatására. Ez javítja az erőforrás-hatékonyságot, megtakarítja a feldolgozási időt és minimalizálja a hálózati sávszélesség-követelményeket. Mivel a megnövekedett funkcionalitás ma már a Deep Learning AI megoldásokba is beletartozik, valószínűleg jelentősen megnő az adatfeldolgozásra képes telepített eszközök száma.

A kibővített nyílt platform megkönnyíti a testreszabott vertikális piaci és végfelhasználói specifikus megoldások szélesebb körének kifejlesztését

Mivel a végfelhasználók video-megoldásaikkal maximálni kívánják a hatékonyságot, a szoftverfejlesztés nem folytatható olyan szeparált és titkos folyamatként, amelyet egyetlen vállalat házon belüli szoftvertervező csapata vezet.

A Hanwha Techwin a Nyílt Biztonsági Alkalmazások Szövetség Platform  (OSSA) alapító tagja, amely hasonló gondolkodású szervezeteket hozott össze azzal a céllal, hogy meghatározza a biztonsági megoldások közös platformjának specifikációit. 2021 folyamán  az OSSA tagjai egy szabványosított és hozzáférhető keretrendszer felépítésében kívánnak együttműködni,  amely rugalmasságot biztosít a fejlesztendő integrált megoldások számára, egyúttal megfelel a regionális, vagy felhasználó-specifikus követelményeknek.

A Hanwha Techwin e mellett tovább kívánja javítani nyílt platformú termékeinek kompatibilitását és átjárhatóságát a videomegfigyelési ökoszisztémán belül.

A Felhőt szélesebb körben alkalmazzák üzleti célokra 

A Cloud megoldásokat jelenleg széles körben használják a termékfunkciók frissítésének, valamint a biztonsági javítások telepítésének eszközeként. A telepített éleszközök számának növekedése azonban azt jelenti, hogy a felhő fontos szerepet játszik az eszközök biztonságos kezelésének és az üzleti intelligencia biztosítása érdekében nagy mennyiségű adat kezelésének eszközeként is.

A Hanwha Techwin egy olyan felhőmegoldás bevezetését tervezi, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben kezelhessék a Wisenet IP hálózati termékeket és valós időben figyelemmel kísérhessék állapotukat. Ugyanilyen fontos, hogy a megoldás az üzleti intelligencia hatékonyabb kihasználását lehetővé tevő jelentéseket, analíziseket is készíteni fog.

A kiberbiztonság még fontosabbá válik az éles eszközök fokozott használatával

Mivel az adatokat egyre inkább az intelligens gyár – iroda – kiskereskedelmi üzlet kiépítése céljából rögzítik és elemzik, vagy nagyobb léptékben rögzítik, tárolják és biztosítják az intelligens városi megoldási alkalmazások érdekében, a kibertámadások elleni védelem iránti igény még fontosabbá váló követelmény. Így a kíberbiztonság  változatlanul az alkalmazások egyik fő kérdése marad, tekintet nélkül azok méretére, vagy összetettségére.

Az adatvédelem és a magánélet tiszteletben tartása

Az európai GDPR és az Egyesült Államok (CCPA) felhívta a figyelmet arra, hogy a személyes adatokat rögzítő vállalatoknak megfelelő adatvédelmi eljárásokkal kell rendelkezniük. A videomegfigyelő iparban jelentős kérdés a videoadatokon alapuló személyazonosító információk védelme. Kiegyensúlyozott megközelítésre van szükség, amely biztosítja az adatvédelmi előírások betartását, miközben a lehető legjobban használja ki a technológia legújabb vívmányait és az általa rögzített adatokat.

Forrás: ifsecglobal

„A függetlenül készített piackutatási jelentések és az ügyfelek visszajelzései adnak súlyt a fenti előrejelzéseknek” – nyilatkozta  Jeff (Chae Won) Lee, a Hanwha Techwin Europe ügyvezető igazgatója. „Ebben a tekintetben termék-ütemtervünk és értékesítési stratégiánk figyelembe veszi, hogy függetlenül attól, hogy a rendszerintegrátorok összetett, misszió szempontjából kritikus, vagy magas szintű videomegfigyelési projektekkel vesznek részt, esetleg csak a kis irodai, gyári vagy kiskereskedelmi alkalmazások biztonságát nyújtják, ezeknek a trendeknek és a témáknak valószínűleg nagy hatása lesz a következő évben, de várhatóan azon túl is.”

Csak felsorolásszerűen a Hanwha Techwin tavaly ilyenkor a 2020-as évre jelzett vezető trendjei: AI végpontok közötti biztonsági megoldások, kiberbiztonság, felhő alapú Data Insight, adatvédelem, vertikális speciális megoldások.

Forrás: Ifsecglobal, Hanwha Techwin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük