Microsoft bejelentkezés jelszóhasználat nélkül

Minden egyes Microsoft fiókkal rendelkező felhasználó számára lehetővé válik a jelszó nélküli bejelentkezés.  A vállalat minden Microsoft fiókban elérhetővé teszi azt a beállítási lehetőséget, amelynek segítségével pár kattintással meg lehet szabadulni a jelszóhasználattól. Számol be híranyagába a Biztonságportál.

Napjainkban a jelszavak biztonsága az egyik legkritikusabb védelmi terület. A Microsoft másodpercenként átlagosan 579 olyan támadást detektál világszerte, amelyek a jelszóbiztonságot veszélyeztetik.

Forrás: geeks.hu

A jelszó nélküliséget a Microsoft már régebb óta teszteli. Nyilván nem véletlenül, hiszen kritikus területről van szó, és számos tényezőre gondolni kell, mielőtt elkezdődik a jelszavak több évtizedes hagyományainak lebontása. Az eddigi próbálkozások minden esetre bíztatóak voltak, hiszen már a technológia első éles megjelenése után 150 millió felhasználó állította át a fiókját az új hitelesítési technológiára az Azure Active Directory és a Microsoft-fiókok esetében.
 
A továbbiakban pár kattintással meg lehet szabadulni a jelszóhasználattól. A különféle Microsoft alkalmazásokba bejelentkezni majd, a Windows Hello technológiával, a Microsoft Authenticator alkalmazással, valamint telefonra, illetve e-mailben kiküldött egyszer használatos kódokkal lehet.  A cég szerint, ezzel nőni fog a biztonság, hiszen nem kell tartani a könnyen megfejthető, vagy ellopható jelszavak és a jelszavakat célkeresztbe állító adathalászat jelentette kockázatoktól.
 
A jelszó nélküli hitelesítést a Microsoft fiókok biztonsági beállításai között lehet majd bekapcsolni, illetve igény szerint bármikor inaktiválni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük