Hanwha AI Camera Metadata plugin a Milestone XProtect rendszerekben

Márciusban jelent meg Hanwha AI Camera Metadata pluginja, amely lehetőséget biztosít az erre alkalmas kamerák Milestone Xprotect rendszerekben történő kezelésére. A továbbiakban néhány ehhez kapcsolódó információt próbálunk röviden összefoglalni.

Forrás: Milestone systems

A mesterséges intelligencia (AI) egyre gyorsabb ütemben történő térhódítása elkerülhetetlenné tette a technológia megjelenését a videó megfigyelő rendszerekben. A kamerákban megtalálható egyre nagyobb teljesítményű processzoroknak köszönhetően kamera oldalon is megjelentek a mesterséges intelligenciát használó analitikák.

Rendelkezésre állnak tehát a kamerán futó AI alapú analitikák, azonban az ezek által generált tömérdek információt a VMS rendszerünknek kell feldolgoznia, hogy aztán ezek az információk a segítségünkre lehessenek és megkönnyítsék a rendszerünk mindennapi használatát.

Ebben van hatalmas segítségünkre a Milestone, a világ piacvezető VMS gyártójának terméke, az XProtect, melynek a valós nyílt platform az alapja. A Milestone szabadon elérhető appjának köszönhetően,  a fejlesztőknek lehetősége van az Xprotect rendszer egyes funkcióinak személyre szabására vagy akár egy új funkció létrehozására is.

Ezt használta ki a Hanwha Techwin is, mint az  egyik legjelentősebb, biztonsági kamerákat gyártó cég, megteremtve számunkra az AI Camera Metadata Plugint. A használatához csupán egy AI képes Hanwha kamerára van szükségünk, illetve a plugin telepítésére mind szerver, mind kliens oldalon. Így már gond nélkül képesek leszünk a kameráink által generált események kezelésére az XProtect rendszerünkön keresztül.

A plugin funkciói

  • A kamerán történő AI analitikai eseményeket Xprotect rendszer eseményként regisztrálja
  • Események keresése, ahol emberfelismerés történt
  • Események keresése, ahol valamilyen tulajdonsággal rendelkező ember felismerése történt
  • Események keresése, ahol arcfelismerés történt
  • Események keresése, ahol valamilyen tulajdonsággal (nem) rendelkező arc felismerése történt (pl. arcmaszk használata)
  • Események keresése, ahol jármű felismerés történt
  • Események keresése, ahol valamilyen tulajdonsággal rendelkező jármű felismerése történt
  • Események keresése, ahol rendszámfelismerés történt

További információk a forgalmazó Aspectis Kft.-nél érhetők el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük