2025-ig jelentős növekedés várható a biometria piacán

A Marketsandmarkets felmérése szerint a piacok arra számítanak, hogy a biometrikus rendszerek forgalma a 2020-as 36,6 milliárd dollárról 2025-re 68,6 milliárd dollárra nő, a CAGR (összetett éves növekedési ráta) becsült növekedése várhatóan 13,4% lesz

A kutatók által a piac mozgatórugójaként említett fő tényezők közé tartozik a biometrikus adatok egyre növekvő használata a fogyasztói elektronikai eszközökben hitelesítés és azonosítás céljából, a megfigyelés és a biztonság iránti növekvő igény a terrorizmus fokozódó veszélye okán, a biometrikus technológia térnyerése az autóipari alkalmazások kapcsán, és természetesen a Covid-19 hatása.

Többtényezős hitelesítés

A többtényezős hitelesítés iránti növekvő igény azt vetíti előre, hogy ez az alszektor mutatja majd a leggyorsabb növekedést az adott időszakban. Ez annak tulajdonítható, hogy növekszik a fokozott biztonság iránti igény az érzékeny adatok lopása vonatkozásában, különösen a kormányzati és a védelmi vertikális területeken. Több azonosító kombinálása magasabb védelmi szintet eredményez, hatékonyabbá, pontosabbá és megbízhatóbbá téve a rendszert. A fizetési és azonosítási célú biometrikus intelligens kártyák gyors fejlődése várhatóan a többtényezős hitelesítési szegmens növekedését fogja ösztönözni.

A hibrid rendszerek nagyobb védelmet nyújtanak

Az előrejelzések szerint a hibrid biometrikus rendszerek a legmagasabb CAGR-szinten fognak növekedni, mivel többszintű hitelesítéssel fokozott biztonságot kínálnak a hamisítások ellen. E mellett a terrortámadások fokozódó veszélye okán számos ország, például az Egyesült Államok, India és az Egyesült Királyság, multimodális hitelesítési rendszereket (két vagy három biometrikus mód kombinációját, érintésalapú vagy érintés nélküli megoldásokat használva) vezetett be az országhatárok biztonsági ellenőrző pontjain.

Közel-Kelet nemzeti azonosító projektjei

Földrajzi bontásban várhatóan a  Közel-Kelet, Afrika és Dél-Amerika mutatja majd a legnagyobb arányú növekedést. A Közel-Kelet gazdasága az egyik leggyorsabban növekvő térség jelenleg a világon az infrastruktúra, az elektronikai ipar és számos más technológiai fejlődési szempontból A biometrikus rendszerek piacának növekedése a Közel-Keleten és Afrikában – egyebek mellett –  reptéri csomópontjaiknak és növekvő utasforgalmuknak köszönhető. A kormányzati szektor az elsődleges befektető a közel-keleti biometrikus rendszerek piacán, főként a nemzeti azonosító projektek esetében; a bankszektor lesz a régió piaci növekedésének másik fő hozzájárulása. A biometrikus technológia alkalmazása más szektorokban, például a lakó- és kereskedelem biztonság, az egészségügy, valamint az utazás és bevándorlás terén viszonylag alacsony, de várhatóan növekedni fog a következő néhány évben.

A Marketsandmarkets  jelentése a biometrikus rendszerek fejlesztésével és szállításával foglalkozó néhány nagyvállalatot is  említ, köztük a Thales, a Safran, a NEC, az Assa Abloy és a Fujitsu cégeket.

Forrás: Securityworldmarket

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük